Spela sällskapsspel online

Att samla ihop vänner och familj för att roa sig med sällskapsspel kan ju vara bland det trevligaste som finns. Att spela frågesporter och andra sorters spel tillsammans med nära och kära kan bidra till en riktigt rolig kväll. Har man däremot inga sällskapsspel eller brädspel hemma så finns det i dagsläget massvis av spel att spela online via dator eller tv-spel. Dessa styrs sedan individuellt via mobiltelefoner.

Sällskapsspel online via tv-spel och dator


Det finns massvis av sällskapsspel att välja och vraka mellan när det kommer till tv-spelskonsoler. Själv använder jag främst Playstation 4 och dator där jag nyligen påbörjade min samling av sällskapsspel och kommer börja med att rekommendera två av dessa. De båda kräver nedladdning av appar och du spelar via din mobiltelefon.

 

 • Thats you!
  thats you, sällskapsspel online via playstationEtt riktigt roligt och uppskattat sällskapsspel där 2-6 personer kan delta. Jag skulle dock inte rekommendera att man bara är 2 som spelar. 

  Spelet går ut på att man ska svara på frågor om de andra spelarna eller än själv. Det kommer att dyka upp en hel del påståenden och man ska välja den spelare som man tycker att påståendet stämmer in mest på. Du får sedan poäng beroende på hur många andra som gissade på samma person som du gjorde. Om ingen annan röstade på samma person som du så får du inga poäng.
  Är du helt säker på ditt svar och tror att de flesta andra kommer att rösta som du så kan du använda en av dina jokrar som delas ut under spelets gång. Jokrar ger nämligen dubbla poäng.

  Andra funktioner i spelet är bland annat att du ska svara på bild-frågor om specifika personer, uppdrag där man ska ta selfies, uppdrag där du ska fotografera en annan spelare för att sedan måla denna till det som spelet uppger, och en massa andra roliga funktioner.

  Thats you! Är ett riktigt underhållande spel där du och dina spel kompanjoner garanterat kommer att få en rolig spelstund. Spelet bidrar till en garanterat hög skrattnivå! Thats you! Kräver nedladdning av en app för att kunna spelas. 

 


Jackbox Party Packjackbox party pack, roligt sällskpasspel online

Detta spel kräver en helt egen rubrik då det inte bara innehåller ett enda spel utan ett helt spelpaket. Spelet hittar du på Steam om du vill köpa det via din dator men finns även tillgängligt för de flesta tv spelskonsoler. Spelet kräver ingen nedladdning av app utan körs direkt via din mobila webbläsare.


Just nu finns det Jackbox party pack 1 – 4 ute. Alla boxar innehåller ett gäng spel att välja mellan, och jag kan helt ärligt säga att jag inte stött på ett enda spel som har varit riktigt tråkigt. Men jag tänkte börja med att dela med mig av mina personliga favoriter. Dessa finner du i party pack 2 och 3.

 

 • Quiplash: Här kommer alla spelare att få två frågor skickade till sina mobiltelefoner under varje spelomgång. Här gäller det dock inte att svara rätt på frågorna utan det gäller att svara så roligt som möjligt. De frågor som skickas ut kommer att variera men det är alltid två spelare som kommer att få svara på samma fråga.

  När spelomgången är över och alla svar är insamlade så börjar duellerna. Frågorna kommer att dyka upp på skärmen tillsammans med de två olika svar som de olika spelarna har svarat, nu gäller det att rösta på det absolut roligaste svaret. Det svar som får flest röster får flest poäng.

  Spelet pågår under tre spelrundor och under den sista spelrundan så kommer alla spelare att få svara på precis samma fråga. Oftast är tredje och sista spelrundan lite annorlunda jämfört med de två första.
 • Trivia Murder party: Ett triviaspel med en tvist. Här gäller det att på tid svara på de olika frågorna som ställs under spelets gång. Svarar du fel så måste du slåss för ditt liv. Alla spelare som hade fel på frågan hamnar i det så kallade “killing floor”. Där kommer det att dyka upp minispel som det sedan gäller att klara, misslyckas du så dör du och blir ett spöke.

  Även om du blir ett spöke så kommer du att fortsätta vara med i spelet och svara på frågor. När det endast är en överlevande kvar så förflyttas ni vidare till “The escape room”. Där gäller det sedan att svara på fler frågor där det kan vara 0-3 svar som är räta på varje fråga. För varje rätt svar så rör man sig en bit framåt och kan komma ikapp den spelare som har överlevt. Lyckas man komma ikapp den “levande” spelaren så tar man över dennes kropp och har chans att vinna hela spelet. Det gäller att levande ta sig mot den öppna dörren ut i friheten.


Jackbox spelen är oftast för upp till 8 spelare (ibland 6) och skulle ni vara fler i sällskapet så kan man även logga in som publik och påverka spelets gång.