Cuphead ”Don’t deal with the Devil”

Är du i den åldern så du minns de hederliga Disneyfigurerna från 1930 – talet? Då kommer du känna dig hemma med Cuphead i detta härligt tecknade äventyrsspel. Försök klara av de olika banorna för att besegra djävulen. Hoppas du har kopiösa mängder med tålamod. Bara för att det är tecknat betyder det inte att äventyren kommer bli lätta.

Spelrecension

Man hinner precis starta spelet för att genast kastas tillbaka till känslan av att man kikar på Steamboat Willy, Betty Boop eller en annan hederlig Disney – klassiker från 30 – talet. Vi har fått vänta ett bra tag på Cuphead och med spänning och med all rätt. Spelet går rätt och slätt ut på att du spelar som Cuphead och ska försöka klara dig igenom alla banor som finns på spelplanen. Detta är på grund av att det genomförts en deal med djävulen och alla vet att det inte är lätt att ha och göra med honom.

Till att börja med så måste det strykas under att Studio MDHR har gjort ett ruskigt bra jobb med Cuphead. Inte bara att det är den där gammalmodiga tecknade utseendet, det är så mycket häftiga och färgsprakande detaljer som också förgyller hela upplevelsen. Spelets funktioner är inte heller så avancerade. Du slängs in i ett härligt tecknat äventyr och du har bland annat en autofire att dundra hejvilt med samtidigt som du parerar undan för motståndarens attacker. Och attacker kommer det många utav så det gäller att vara snabb på alla knappar du har. Du kan tycka att du Det är lite samma känsla som när du kämpa mot en boss allt för länge och så kommer någon och säger ”Nästa steg med den här bossen är mycket svårare.”

Alla banor går ut på att du ska ta dig igenom eller över hinder samtidigt som det är fiender runtomkring hela tiden som gör det svårt. Samtidigt som du ska vara snabb bör du vara beräknande. Hoppar du dit när den fienden är där kommer en annan elaking att dyka upp och sabotera för dig. Dock så är det inget som dödar dig på en gång så du får genomföra allting från början, du har tre pinnar på dig. Det ska tydliggöras att detta spel kanske inte är det bästa för den som har brist på tålamod. Du kommer få spela om samma banan ett antal gånger innan man börjar få koll på hur du ska skjuta, hoppa eller springa för att klara av det.

 

Spelbetyg

3,5/5

Snabbfakta

Som Cuphead får du lära dig att man kanske inte ska göra en deal med Djävulen i första taget. Nu handlar det om att hålla tungan rätt i mun och ta dig igenom alla de banor och bossar som Djävulen har riggat upp för dig och Cuphead.

Utvecklare

Studio MDHR

Utgivare

Microsoft

Plattform

Xbox One, PC, Nintendo Switch

Releasedatum

2017-09-29

Åldersklassifikation

12 år

Krävs internetuppkoppling

Nej

Spelare

1-2

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *