The Witcher: Wild Hunt

Vill du ge dig ut på spännande quests där du ska slåss mot monster, gastar och andra övernaturliga väsen? I The Witcher spelar du som Geralt of Rivia, tar dig igenom landet The Northern Kingdoms och överlever med hjälp av svärd och magi. The Witcher är ett fantastiskt spel i ren fantasy-anda.

Spelrecension

The Witcher: Wild Hunt är det tredje spelet i serien om Geralt of Rivia, en monsterjägare som med hjälp av olika trollkonster kan jaga ikapp och besegra varelser i alla möjliga former. Vi har tidigare sett Geralt i The Witcher: Assasins of Kings som vi minns som ett extremt snyggt spel. Wild Hunt är inte heller direkt någon besvikelse när man kommer in i spelet och får se extremt vacker natur och andra detaljer som är häpnadsväckande.

Självklart så är det storyn i sig och kvalitén på uppdragen som gör själva spelet och CD Projekt har verkligen inte legat på latsidan. Allting byggs upp redan från start där man får se ett stort krig utspela sig och en kvinna finner sig hjälplös i mitten. Detta är Yennifer som kommer påverka storyn under spelets gång på ett eller annat sätt. Därefter finner man sig själv som Geralt och träningen som en monsterjägare börjar. I det absolut första stycket så får man gå igenom de knappar du kan använda för att genomföra attacker och magi.

Geralts huvudsakliga uppgift är att finna en specifik person men resan dit kräver att ett och annat sidequest behöver genomföras. Det märks att det inte har lagts någon fokus på de typiskt lyckliga sluten. Ett perfekt exempel på detta är ett av questen i början som kallas Family Matters som kräver sökande efter en försvunnen fru och dotter som i sin tur gör att man får reda på en kvinnas olyckliga missfall och en typ av förbannelse över det dödfödda barnet. Detta är som sagt bara ett litet exempel på vad Geralt får utföra och gräva fram.

Storyn kan utspela sig på många olika sätt och detta beror helt och hållet på vad du gör för val i de olika questen. Oavsett om det är en hel del mindre sidequests som Geralt måste genomföra så tappar man aldrig riktigt den huvudsakliga storylinjen. Man upplever inte heller att det är en typisk uppdelning mellan de onda och de goda. Här gör folk vad som krävs för egen vinning och Geralt är inget undantag. Vad som också är så nära perfektion man kan komma är hur attackerna är uppbyggda beroende på vad man ska slåss mot. Det kommer upp tydliga direktiv om vilken attack som passar bäst och när attackerna bör utföras.

Spelbetyg

4,5/5

Snabbfakta

Kom in i världen The Northern Kingdoms som Geralt, en Witcher som jagar monster med hjälp av magi och svärd. Lös mysterier och hjälp samtidigt Geralt att komma närmare att finna en, för honom, speciell person.

Utvecklare

CD Projekt Red

Utgivare

CD Projekt, Bandai Namco

Plattform

PS4, Xbox One, PC, Nintendo Switch

Releasedatum

2015-05-19

Åldersklassifikation

18 år

Krävs internetuppkoppling

Nej

Spelare

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *