Life is Strange

Vem var du när du gick på highschool? Var du en av de populära, de estetiska eller sportiga typerna? I vilket fall som helst så spelar det ingen roll när du börjar spela som Max. Hon kommer inte bara se till att du får ta dig igenom den typiska highschool-åldern. Genom hennes unika egenskap får du uppleva tidsresande som skapar möjligheter, stora som små.

Spelrecension

Dontnods har skapat Life is Strange som startade en internationell storm i spelvärlden och med all rätt. Spelet är inte bara fint skapat utan hela storyn är spännande och ”breath-taking”.  Till en början kan vem som helst tycka det verkar lite segt och det går sakta framåt. Men känns inte det vanliga tonårslivet så ibland också? Oavsett om du är tonåring nu eller inte så kommer du verkligen uppskatta hela spelets koncept.

Max är som vilken annan blyg indiepop-tonåring som helst. Blyg, håller sig helst för sig själv och gör inga större avstamp under dagarna. Detta märker såklart andra elever som är på henne och gör livet lite så där extra svårt. Dock verkar inte det störa henne speciellt länge när hon först upptäcker ett dödshot inne på skolans toaletter, men, för att stoppa det märker hon den förmåga hon besitter för att kunna ändra på saker och ting. Spola tillbaka tiden.

Efter detta blir hela hennes liv extremt mycket mer spännande, hon kan i stort sett avgöra öden. Under tiden som du spelar så dyker det upp situationer och konversationer som du kan välja att spola tillbaka för att göra ett annat val, om ditt första visade sig kännas fel. Det som är det vinnande konceptet här är att beroende på vad du väljer att säga eller göra påverkar spelets gång. Nu kanke du tänker direkt på Telltales Wolf among us eller Walking dead, men detta är absolut inte samma sak.

Självklart är grafiken och detaljerna en stor del till att spelet är så tilltalande. Storyn, omgivningen och musiken passar så bra ihop vilket gör att det blir lätt för dig att verkligen leva dig in i Max liv. Det är allt som allt ett lugnt spel som ger dig tiden att verkligen leva dig in och upptäcka allting som finns runt omkring. Självklart finns det en hel del förbättringar när det kommer till uttryck och mimiken. Själv tycker jag inte att det är några större problem och ser extremt mycket fram emot att ta mig igenom en fortsättning på Max liv.

Spelbetyg

4/5

Snabbfakta

Spela som Max, en artonårig tjej som precis börjat en ny skola. I samband med en tuff händelse upptäcker hon sin unika förmåga att kunna spola tillbaka tiden. Detta kommer hjälpa henne att påverka olika situationer och konversationer.

Utvecklare

Dontnod

Utgivare

Square Enix

Plattform

Xbox 360, Xbox One, Ps3, Ps4, PC

Releasedatum

2017-31-08

Åldersklassifikation

16 (grovt språk förekommer)

Krävs internetuppkoppling

Nej

Spelare

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *