Child of Light

”Banish the darkness” när du spelar som Aurora i landet Lemuria. Hennes attityd är typiskt en sagoprinsessa i trotsåldern men hon vet absolut hur hon ska svinga ett svärd när det behövs. Detta är ett fantastiskt fint spel som gör att du zoomar ut från allt runtomkring dig och det ger en känsla av att det är du mot världen.

Resencion

Spelet börjar med själva historien om Lemuria samt vilka som involveras i kungafamiljen. Efter den sagostunden förstår man att Aurora, prinsessan, har dött och vaknar upp bland mörker och monster. Det är nämligen så att Lemuria har valt henne som sin räddare, att det är hon som kan utplåna detta mörker och ta tillbaka de stulna stjärnorna och månen. Varför ska just hon göra detta? Jo, för det är bara hon som kan svinga ett svärd och besegra den onda häxan Umbria som är skyldig till att bringa detta mörker över Lemuria.Själva spelstilen påminner om sengoku tiden i japan och man fastnar direkt för konturer samt färger. Du kan dessutom räkna med en hel del härliga dialoger som är utformade i rim på ett härligt gammaldags sagovis.

Ubisoft gjorde ett riktigt bra beslut att fullfölja detta spelprojekt tillsammans med direktorn bakom Far Cry 3. Det är inte bara vackert och väl utänkt när det kommer till spelkonceptet. Musiken i sig får dig verkligen att sätta dig in i sagan och en själv blir nästan lite nervös så fort en fight mellan Aurora och några monster startar. I de flesta fall slåss du mot fienden direkt på banan, men i detta spel förflyttas du till högre stenar eller pelare och allting blir väldigt intensivt. Det handlar dessutom inte bara om att slå hårt utan att du ska slå rätt. Det finns en hel del strategi i detta spel som verkligen tåls att tänka på. Visst, du kan försöka att bara spela på utan att tänka på din lilla kompanjon, Igniculus i form av en vattendroppe som är hjälpsam på många sätt. Du kommer märka att tillsammans med dina kompanjoner kommer dina fighter bli lättare i och med att du kan ta hjälp av dem. Samtidigt kanske mer komplicerade för att du måste verligen räkna ut hur fienden fungerar för att du ska veta vilken kompanjon du ska ta hjälp av.

Det som bör nämnas är att spelet är skapat med samma teknologi som Rayman Legends vilket verkligen ger den där härliga två-dimensionella känslan. Med andra ord så har detta spel  hel del att ge. Det finns i stort sett ingening som kommer göra dig besviken, om du då verkligen inte gillar att sätta dig in i en fin saga. Aurora kommer visa dig hennes absolut skönaste prinsess-attityd samt hennes bästa sving med svärdet.

Snabbfakta

Spelbetyg

5/5

Utvecklare

Ubisoft Montreal

 Plattform

Playstation 4, Xbox One, Playstation 3, Xbox 360, Playstation Vita, Wii U, Playstation Portable, Microsoft Windows

Releasedatum

2014-04-16

Åldersklassifikation

Från 7 år. Uppkommer mindre våld.

Krävs internetuppkoppling

Nej

Spelare

2 där den andra spelar som kompanjionen

 Genre

Äventyr, pussel, action, fantasy

Kostnad

133 kr

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *